Pompoensoep met kokos en gember

Pompoensoep met kokos en gember (en wat garnelen)

Met gember, kokosmelk, rode curry en citroengras krijgt deze soep een heerlijk Aziatisch accent.

Gang: Bijgerecht, Lunch, Soep
Keuken: Aziatisch
Voor: 4 Personen
Ingredienten
  • 400 gr pompoen of kleine pompoen, in stukjes met schil
  • 1-2 st ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 3 st stengels citroengras, flink gekneusd
  • 200 ml kokosmelk (een blikje)
  • 600 ml groentenbouillon
  • 4 cm gember, geraspt of fijngehakt
  • 1 eetl ghee (of olijfolie)
  • 1 theel rode Thaise curry pasta of sambal
  • 50 gr pistachenoten, grof gehakt
  • 8-12 st grote garnalen
Bereiding
  1. Kopje en kontje van de pompoen eraf, doormidden, zaad eruit lepelen en wegdoen, en dan in kleine brokken snijden.

  2. Neem een ruime, stevige pan. Verwarm daarin wat ghee en smoor de ui. Neem 2./3 van de knoflook – we hebben straks nog een beetje nodig. Bak de knof en gember even mee, maar doe daarna snel de kokosmelk en bouillon erbij. En de curry en het citroengras. Doorroeren en zachtjes laten koken.

  3. Na een kwartier moet de pompoen wel gaar zijn. Vis het citrengras eruit en zet de staafmixer er in. (Met de steker in het stopcontact.)

  4. Pureer. Vuur uit of zeer laag.

  5. In een koekenpan de grote garnalen even bakken, halverwege wat knoflook erbij doen.

  6. Schep de soep in de borden, strooi er wat pistachenoten over en drapeer er de grote garnalen in. Serveer!

Opmerkingen

Voor citroengras kan je ook wat kaffirblaadjes nemen.
Voor de pistachenoten komen ook andere noten in aanmerking.
En garnalen hoeven niet, als je het vega wilt houden.


25 augustus 2020
Onze jonge oudduitse herder Sida was aan de diarree. Volgens mrs. M moest ze pompoen eten om het te stoppen. Maar een hele was natuurlijk te veel. In deze soep zit dus een halve pompoen en een zapallito die wel geschild is, omdat deze groen is en dan zou de soep een bruine massa worden. Maar een zapallito is ook een pompoen.
Een uitstekende soep, het is een beetje hetzelfde als je een curry maakt, alleen niet zo dun.

Plaats een reactie

Waardering