Quinoacake met appel en walnoten

bron: Internet (De Keuken van Bolleken)
(Voor 6 personen:) 100 gr quinoa; 3 eetl. boter; 2 appels (Granny Smith); 1 theel. kaneelpoeder; 150 gr rietsuiker; 100 gr boter; 2 eieren; 75 gr zelfrijzende bloem; 50 gr gebroken walnoten

Spoel de quinoa onder stromend water. Bak even aan in een pan met wat boter. Doe er 2 dl water bij en kook gaar in 5 minuten. Haal van het vuur en laat nog 7 minuten zwellen. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Bak ze met de kaneel in boter. Af laten koelen.
Verwarm de oven voor op 200o C.
Meng rietsuiker met de 100 gr. boter tot een romige massa. Roer er de eieren onder, vervolgens de bloem en de gare quinoa. Meng er de gebakken appeltjes en de noten door. Giet het beslag in een met boter ingevette cakevorm. Zet in de oven en laat het 45 minuten bakken.
Omkieperen op een (taart-)rooster en af laten koelen.

19 december 2007
Al tijden heb ik een pak quinoa in de kast staan. Omdat ik er geen recepten voor had (en ook de moeite niet nam ze op te zoeken). Maandagavond had ik rijst nodig – op – en heb ik de quinoa in plaats daarvan gebruikt. En nu vind ik dit recept weer terug. Dat is een teken!

9 september 2008
En wat voor een teken…. pas negen maanden later maak ik de cake. (Wel veel andere quinoa-recepten tussendoor gemaakt. Lekker spul.)
Een uitstekende cake. Aparte mondbeleving, door de quinoa-bolletjes.

OPMERKINGEN
Ik heb de quinoa bereid volgens dit recept. Doe dat maar niet. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Ik had niet geheel gare quinoa-korrels in de cake. De eters vonden het lekker, de schatten. Maar ik wil dat effect van luchtige bolletjes hebben.

Plaats een reactie