Uit: Great rhubarb recipes
225 gr. suiker; 175 ml. ciderazijn; 175 ml. water; 1 kaneelstokje; ½ theel. piment; ½ theel. gemalen kruidnagelen; ½ theel. mosterdzaad; ¼ theel. selderijzaad; 350 gr. rabarber, gesneden; 225 gr. ui, fijngehakt; 225 gr. rozijnen.
Meng suiker, azijn, water, kaneel, piment, kruidnagelen, mosterd- en selderijzaad in een pan en kook het 2 minuten. Voeg de rabarber en ui toe, zet het vuur laag en doe het deksel op de pan. Laat het 30 minuten koken. Af en toe roeren.
Onderwijl de rozijnen spoelen en weken. Na het half uur de rozijnen door het rabarbermengsel roeren en nog 10 minuten zonder deksel laten koken.
Kook de inmaakspullen (pot, deksel). Haal ze uit het kokende water en vul ze direct met het rabarbermengsel. Deksel er stevig opdraaien en op de kop zetten.
Nog niet gemaakt.
OPMERKINGEN
Volgens mij veel te veel suiker en ciderazijn heb ik niet. Ik denk dat ik cider gebruik en rijstazijn. Selderijzaad heb ik ook niet. Laat ik dus weg. Zou venkelzaad kunnen?