Aardperen-kastanjesaus is wat de naam zegt: een bijzonder smakelijke saus van aardperen en tamme kastanjes. Die gebruikten wij over de ravioli. Al met al een snel en makkelijk te maken gerecht. Als je alles in huis hebt, tenminste.
- 500 gr schoongeschrobde aardperen (niet geschild), in kleine stukjes
- 500 ml groentenbouillon
- 250 gr gekookte tamme kastanjes
- 1 st ui, gesnipperd
- wat fijn gesneden platte peterselieblad
- wat vers gemalen peper
- klontje boter
- 500 gr verse ravioli of 280-300 gr droge
-
De saus kost ongeveer een kwartier tijd. Houd daar rekening mee met de kooktijd van de pasta.
-
Tamme kastanjes kook je zelf (zie hier hoe te pellen) of u koopt ze kant-en-klaar gevacumeerd.
-
De aardperen halveer je in de lengte en elke helft nog eens. Die kwarten worden klein gesneden, alsof je een ui klein snijdt.
-
Doe de aardperen en de gesnipperde ui en de kastanjes in de bouillon en kook het tot de aardpeer zacht is.
-
Zet de staafmixer er op – door een roerzeef halen kan ook.
-
Roer de peterselie er door en een klontje boter. Breng op smaak met peper – zout hoeft vermoedelijk niet.
-
Schep de ravioli op een bord en drapeer de saus er over en serveer.
Deze saus hoeft niet per sé bij ravioli worden gebruikt. Het kwam ons zo uit.
19 februari 2016
Aardperen-kastanjesaus: het ziet er niet uit, maar smaakt uitstekend
Dat heb je ervan als je in een impuls een kilo min of meer verse ravioli koopt, omdat het afgeprijsd is vanwege de THT. Die moet dus snel op. Maar aangezien we nooit verse pasta kopen, zat het niet voor in het hoofd. Het idee was een ovenschotel te maken met o.a. aardperen en kastanjes, maar toen schoot die ravioli plots te binnen.
Een beetje scharrelen in Smaakvrienden Groenten (het enige kookboek dat we op het aanrecht hebben staan) leverde dit recept op.
“Het ziet er niet uit, maar smaakt uitstekend,” aldus mrs. M.