Risotto met daslook en zeevruchten

Inspiratie: Chefkoch.de

300 – 400 gr arboriorijst (risottorijst); ca. 1 l groentenbouillon; goede scheut droge witte wijn; 2 sjalotten, gepeld en gesnipperd; 1 grote ui, gepeld en gesnipperd; 1 prei, het wit in dunne ringen; ca. 700 gram zeevruchten (dus schelpdieren, inktvisgedoe e.d.); ca. 5 eetl olijfolie; klont boter; 30 gr verse Parmezaanse kaas, geraspt; plukje saffraan; goede hand vol daslookblad, in dunne reepjes gesneden

Risotto met daslook en zeevruchten 2

Risotto met daslook en zeevruchten 3


Breng de bouillon aan de kook – tegen het kookpunt. Neem een stevige pan (kasserol) en verwarm de olie op middelhoog vuur. Smoor de ui en sjalotten glazig. Doe dan de rijst erbij, draai het vuur hoog en schep om zodat de korrels glazig(er) worden. In elk geval gecoat met olie. En blussen met een fikse scheut witte wijn. Vuur laag en er een pollepel bouillon bij doen. Omscheppen.
Dit herhaalt zich gedurende pakweg 20 minuten. Dus telkens een beetje bouillon erbij en omscheppen. Risotto moet kruipen en de korrel mag een beet hebben.
Halverwege de tijd de zeevruchten erbij doen, de saffraan, daslook en prei. Omscheppen, bouillon erbij et cetera – tot u zegt: de rijstkorrel is goed, dus zacht en een ietsepietsie harde kern.
De kaas en boter er door doen en evt op smaak brengen met nog wat zout.
Schep op.

12 maart 2015
Daslook komt op. 
En dan moeten we ons receptenassortiment uitbreiden. Duitsers (en andere volken) eten meer uit het wild dan wij. En wintertijd is zeevruchtentijd – ja, we denken na een zomervakantie dat het een zomerproduct is, maar dat is niet zo. Dus de combi valt nu uitstekend.René had vanmorgen Guus gebracht en kwam vanavond eten. Hij vliegt morgenochtend naar Zuid-Afrika, achter Jolien aan. Onze Jo “doet” samen met Sanne van Paassen de ultieme mountainbike tocht, de Cape Epic. Ze worden gesponsord door Lovechock.
Toen René at vroeg hij: “Heb je er ook knoflook in gedaan?” Nee dus, hij proefde de daslook. Mooi zo!

Opmerkingen
We hadden een mix van fruits de mer en pure kokkelvlees.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.