Rucola met aardbei en rabarbervinaigrette

bron: The Rhubarb Compendium
1 cup rabarber, in stukjes; 1¼ cup aardbeien, in stukjes; 3 grote sjalotten, grof gehakt, 1 eetl. suiker; 5 eetl. rode wijnazijn; bos rucola (= raket, raketsla); zachte geitenkaas; hele aardbeien (naar behoefte); mosterd; olie

1 cup = een normaal gevulde grote mok, een volle iets kleinere mok.

Smoor de rabarber tezamen met de sjalotsnippers, aardbeistukjes, suiker en rode wijnazijn plm. 10 minuten in een sauspan, tot het zacht is. Pureer het en pers het door een zeef in een ruime kom. Laat afkoelen.
Klop met een garde de olie en de mosterd erdoor.

Was de raketsla en verdeel het over de borden, leg er de hele aardbeien bij en wat stukjes geitenkaas. Giet er wat vinaigrette over.

20 mei 2008
Gemaakt tijdens de Derde Dinsdag van Slow Food Rijnzoet.
Lekker, maar….

OPMERKINGEN
1)    De vinaigrette was meer een aardbeiensaus. Misschien komt het door het pureren met de keukenmachine en het door de zeef wrijven. Misschien is het beter een passe-vite te gebruiken en het het door een puntzeef te duwen.
2)    Meer rabarber in verhouding tot de aarbeien.

Plaats een reactie