Uit: De Rijkdom van Groenten
200 gr rucola; 4 eetl. zeer fruitige (groene) olijfolie; zeezout
Was de rucola (= raket, raketsla) en dep de bladeren droog. Leg ze minstens een half uur in een plastic zak in de koelkast. Doe de raket in een kom en meng de olijfolie er goed door: elk blad moet bedekt zijn. Bestrooi de sla op het laatste moment met wat zeezout.
16 mei 2008
Ik heb dit ooit, jaren geleden, eens voor Arjan en Coby gemaakt. Nu weer. Volop rucola in de moestuin.
OPMERKINGEN
1. Wat mij ook wel lekker lijkt is schaafsel van Parmezaanse kaas erover ipv zout. En met wat gebrokkelde walnoten.
2. [16 mei 2008] Met wat met de hand verkruimelde walnoten smaakt uitstekend. En pas op: er zit al snel te veel zout op.
2. [16 mei 2008] Met wat met de hand verkruimelde walnoten smaakt uitstekend. En pas op: er zit al snel te veel zout op.