Tagliatelle met kikkererwten

Ciceri e tria

bron: Recepten van Italiaanse Osteria's
250 kikkererwten; 2 blaadjes laurier; 1 witte ui, gesnipperd; 2 stengels bleekselderij, fijngehakt; zout; olie; tagliatelle (ca. 400 gram)

Let op: een deel van de pasta wordt gefrituurd.

Als u gedroogde kikkererwten gebruikt: een nacht van tevoren laten weken. Kook de kikkererwten in water met de laurierblaadjes gaar. Dan kan wel een uurtje duren. Gelukkig kunnen kikkererwten haast niet kapot worden gekookt. Tenzij al het water verdampt.
Snipper de ui en de bleekselderij en fruit deze in een scheutje olijfolie. Doe de gare, uitgelekte kikkererwten erbij

Officieel is dit recept met verse pasta. Parallel aan het fruiten van de ui en kikkererwten wordt de ene helft van de pasta gekookt, de andere helft gefrituurd.

Meng alles door elkaar en serveer.

10 maart 2009
Als voorgerecht voor konijn met olijven en pijnboompitten (en gesmoorde aardperen). Heel verrassend. Bijzonder en ook lekker.

OPMERKINGEN
1)   Variant: een deel van de kikkererwten met wat kookvocht te pureren.
2)   U kunt met gedroogde pasta als volgt werken: kook een deel meer danal dente en laat dit uitlekken. Meer dan al dente, omdat de pasta graag nog vocht opneemt en dat in olie niet erg snel gebeurt. Het is aan te raden ze los van elkaar uit te hangen. Bijv. op de steel van een houten lepel. Ik heb het gedaan en het werkt (met speltpasta van La Vialla.)

Plaats een reactie