Een – vermoedelijk al niet meer up to date – overzicht van wat we heel inspirerende en bruikbare kookboeken vinden. Plus een enkele website.
Smaakvrienden, Angélique Schmeinck, 2010, De Jonge Hond, ISBN: 978-90-89101-86-0 NUR: 441 Een geweldig boek. Vergeleken hierbij zijn de gangbare kookboeken van de categorie ‘painting by numbers’. Onze recensies: Het allermooiste kookboek Uiteraard. Winaar! |
|
BBC Food, www.bbc.co.uk/food | |
Groentekookboek, Jane Grigson, 2002, Scepter, ISBN 90-72653-19-X | |
Het Grote Stamppotboek, ISBN 978-90-817-648-10 | |
De Grote Chef-koks van Europa, 1989, Culinaire Boekerij, ISBN 90-210-0022-9 | |
Cook & Chemist, Eke Mariën & Jan Groenewold, 2007, Karakter Uitgevers, ISBN 978-90-6112-915-8 | |
Het Grote Vegetarische Kookboek, 2003, De Lantaarn B.V. ISBN 90-5426-293-1 | |
Ik kan koken, H.M.S.J. de Holl, 1931, zesde geheel herziene druk, A.W. Sijthoff’s Uitgeversmaatschappij N.V., Leiden | |
De Keuken van de Franse Provincies, Elisabeth David, 2002, Het Spectrum, ISBN 90-274-6946-6 | |
De Klassieke Italiaanse Keuken, Macella Hazan,Culinaire Boekerij, ISBN 90-215-9883-3 | |
De Kok en de Tuinman, | |
Madhur Jaffrey’s Vegetarische Gerechten, Madhur Jaffrey, 2004, BZZTôH, ISBN 90-5501-780-9 | |
Marcella Cucina, Marcella Hazan, Culinaire Boekerij, ISBN 90-215-9860-4 | |
Moro – Het kookboek van de zuid-mediterrane keuken, Sam & Sam Clark, 2002, Kosmos Uitgevers, ISBN 978 90 215 8117 0 | |
Het Eerste NRC Handelsblad Kookboek | |
Het Tweede NRC Handelsblad Kookboek | |
Het Derde NRC Handelsblad Kookboek | |
Favorite Pickles & Relishes, Andrea Chesman, 1984, Storey Country Wisdom Bulletin, ISBN-13: 978-0-88266-334-0
|
|
Quiches en hartige taarten, | |
Great Rhubarb Recipes, Nancy C. Ralston c.s., 2001, Storey Country Wisdom Bulletin, ISBN-13: 978-0-88266-655-6 | |
De Rijkdom van Groenten, De Lantaarn, ISBN 90-5426-645-7 | |
De Smaak van de Zee, Rick Stein, 1996, BZZTôH, ISBN 90-5501-315-3 | |
Smullen met pompoen, Nicole van Leeuwen, 2001, BZZTôH, ISBN 90-5501-877-5 | |
Aan tafel in Toscane, 2002, De Lantaarn, | |
SlowFood: Recepten van Italiaanse Osteria’s, 2006, Mets & Schilt Uitgevers, ISBN 90-5330-414-2
|
|
SlowFood: Groenterecepten van Italiaanse Osteria’s, 2007, Mets & Schilt Uitgevers, ISBN: 90-5330-490-8 | |
SlowFood: Visrecepten van Italiaanse Osteria’s, 2007, Mets & Schilt Uitgevers, ISBN 90-5330-415-0 |
En Ottolenghi??
Goede opmerking. We hebben het item op de site al lang niet meer bijgewerkt. Eerlijk gezegd is het enige boek dat ik nog gebruik Smaakvrienden. We hadden Ottolenghi al voordat zij in Nederland bekend werden.
Ik heb een probleem met Ottolenghi, zij combineren groenten die vaak in verschillende seizoenen vallen. Dus bijvoorbeeld aardperen met sperzibonen. Die maak ik niet. Nou ja, zeg nooit nooit.
Ottolenghi heeft meerdere kookboeken geschreven.
Ik heb Plenty in huis en vind die combinaties wel meevallen. Ik heb er juist veel recepten van gebruikt voor niet-alledaagse groenten die ik wel in mijn biologisch groentenpakket vind. Ik heb een ander probleem met het boek, de soms onverkrijgbare ingredienten. Wij noemen het daarom een stadskookboek.
En wat vinden jullie van De Groentenbijbel van Mari Maris? Ze heeft nog meer boeken op haar naam staan en doet veel met seizoensgroenten.
Daar hebben we van gehoord, maar kennen we verder niet. Wel Maison Mari, waarvan een recensie op onze site staat.