Tonijnrol met spinazie

uit: een van de kookboeken, maat welke?
veel spinazie; 3 eetl olijfolie; 200 gram tonijn uit blik;; extra olijfolie als de tonijn in water in het blik zit; 2 sneden brood; wat broodkruim; 2 eieren, visbouillon of visfont en/of wat scheuten Thaise vissaus; olijfolie om te sprenkelen en citroensap.

Was de spinazie en verwijder de stelen. Leg twee sneden brood (zonder korst) in melk te weken. Verhit de olie in de kassrol. Doe er wat zout bij, tegen verkleuren van de spinazie. Doe de spinazie met aanhangend water in de pan en laat deze, onder omscheppen, slinken. Dit zal niet allemaal in een keer kunnen, doe er daarom telkens wat zout over als er weer een nieuwe massa spinazie in de pan gaat. Als de spinazie geslonken is, is ze gaar. Laat ze afkoelen in een vergiet. Knijp met de hand het water er uit en hak de spinazie fijn.  Doe de gehakte spinazie in een kom. Doe de eieren in de kom. Hak de tonijn en ansjovisfilets fijn. Doe ze ook in de kom. Knijp de melk uit het brood en doe dit ook in de kom. Doe evt. nog wat los broodkruim er in. Kneed het geheel tot een deeg.
Maak kaasdoek nat. Maak van het deeg een worst door het op het kaasdoek te leggen en het kaasdoek dan goed strak op te rollen. Bind de uiteinden van het kaasdoek met een touwtje vast.
Verhit wat visbouillon (of datgene waarvoor gekozen is) tot tegen de kook, of net aan de kook. Het vocht moet wel in beweging zijn. Leg de worst in het bouillon, tot ze net onder het vocht liggen. Laat ca. 35 minuten net aan de kook/tegen de kook. Haal er voorzichtig uit (met twee spatels o.i.d.) zodat de worst niet breekt. Snijd in ca. 1 cm dikke plakken. Schik op de borden, sprenkel er wat citroensap en olijfolie over.

7 augustus 2005

OPMERKINGEN
Jolien vond het kattenvoer. Daar doe je het dan voor. Maar wij vonden het erg lekker. Koud, de volgende dag, nog lekkerder. Kees en Riet hebben het toen ook geproefd en vonden het heerlijk.

Plaats een reactie