Vegetarisch gerecht van snijbiet met tempé in een saus van pindakaas en kokosmelk. Erg smakelijk.
- 400 gr zilvervliesrijst
- fikse bos snijbiet, blad van de stengels gestript en gewassen
- 1 blok tempé, in reepjes gesneden
- arachideolie om te bakken
- 2 st ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, kwartier tevoren al geperst
- 4+ eetl pindakaas
- 4 dl kokosmelk (blikje)
- sambal, eigen keus soort en smaak optioneel
-
Kook de rijst naar de aanwijzingen op het pak (meestal iets van 40 minuten). En onderwijl doet u de rest.
-
Een blok tempé in reepjes snijden is horizontaal doormidden en dan de twee plakken in de lengte doormidden. Vervolgens reepjes van ½ tot 1 cm breed snijden.
-
Neem (naast de pan rijst die inmiddels op het vuur staat) twee stevige pannen bijv. een pan en een wok.
-
In de ene een lekkere scheut olie doen en op betrekkelijk hoog vuur de reepjes tempé mooi bruin bakken
-
vuur laag en de ui en knoflook erbij. vuur laag en de ui en knoflook erbij
-
Dan de kokosmelk en lepels pindakaas erdoor roeren.
-
Terwijl dit kookt, wokt u in de andere pan het snijbietblad klein, d.w.z. het slinkt.
-
Schep dit over in het kokosmelkmengsel. Goed doorscheppen en op smaak brengen met en of twee theelepels sambal (naar keus – wij namen sambal manis).
4 augustus 2015
Een merkwaardige kronkel. Ik had een blok tempé, wilde iets met snijbiet en googelde. Dit recept kwam boven. Eenmaal geprint, dacht ik: dit komt bekend voor. In ons eigen systeem (dus deze website) stond een recept met dezelfde naam. Maar zonder inhoud. “Hier komt de tekst” stond er. Datum 6 december 2007 om 08:28 uur.
Kortom, vandaag op 4 augustus 2015 het recept gemaakt en foto’s genomen. Geniet ervan. Het is lekker!