Tropische snijbiet

Tropische snijbiet

Vegetarisch gerecht van snijbiet met tempé in een saus van pindakaas en kokosmelk. Erg smakelijk.

Gang: Hoofdgerecht
Voor: 4 Personen
Auteur: Odin receptenboek
Ingredienten
  • 400 gr zilvervliesrijst
  • fikse bos snijbiet, blad van de stengels gestript en gewassen
  • 1 blok tempé, in reepjes gesneden
  • arachideolie om te bakken
  • 2 st ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, kwartier tevoren al geperst
  • 4+ eetl pindakaas
  • 4 dl kokosmelk (blikje)
  • sambal, eigen keus soort en smaak optioneel
Bereiding
  1. Kook de rijst naar de aanwijzingen op het pak (meestal iets van 40 minuten). En onderwijl doet u de rest.

  2. Een blok tempé in reepjes snijden is horizontaal doormidden en dan de twee plakken in de lengte doormidden. Vervolgens reepjes van ½ tot 1 cm breed snijden.

  3. Neem (naast de pan rijst die inmiddels op het vuur staat)  twee stevige pannen bijv. een pan en een wok.

  4. In de ene een lekkere scheut olie doen en op betrekkelijk hoog vuur de reepjes tempé mooi bruin bakken

  5. vuur laag en de ui en knoflook erbij. vuur laag en de ui en knoflook erbij

  6. Dan de kokosmelk en lepels pindakaas erdoor roeren.

  7. Terwijl dit kookt, wokt u in de andere pan het snijbietblad klein, d.w.z. het slinkt.

  8. Schep dit over in het kokosmelkmengsel. Goed doorscheppen en op smaak brengen met en of twee theelepels sambal (naar keus – wij namen sambal manis).

4 augustus 2015
Een merkwaardige kronkel. Ik had een blok tempé, wilde iets met snijbiet en googelde. Dit recept kwam boven. Eenmaal geprint, dacht ik: dit komt bekend voor. In ons eigen systeem (dus deze website) stond een recept met dezelfde naam. Maar zonder inhoud. “Hier komt de tekst” stond er. Datum 6 december 2007 om 08:28 uur.
Kortom, vandaag op 4 augustus 2015 het recept gemaakt en foto’s genomen. Geniet ervan. Het is lekker!

Plaats een reactie

Waardering