Koukiá me sáltsa yiaourtioú
bron: Internet
2 eetl. olijfolie; 2 lente-uitjes, fijngesnipperd; ca. 400 gram verse, gedopte tuinbonen; 6 eetl. verse, fijngehakte kruiden: peterselie, dille, een weinig munt; peper & zout; mespunt suiker; 2 dl pittige kruidenbouillon; 2 dl Griekse yoghurt; ½ theel. maïzena
Verhit de olie en bak de uitjes een minuut of wat. Doe de tuinbonen, de helft van de kruiden, peper en suiker erbij en roerbak alles even. Giet de bouillon erbij en kook de bonen op laag vuur in ongeveer een kwartier gaar. Voeg eventueel iets meer bouillon toe. Roer de yoghurt los met de maïzena en een scheutje kookvocht. Giet dit al roerend bij de tuinbonen. Even opwarmen – niet koken! Breng eventueel op smaak met peper en zout en strooi de rest van de kruiden erover.
Nog niet gemaakt