Tuinbonen in ’t groen

Egyptisch: Foel achdar bil chodra

bron: onbekend
3 kg tuinbonen; 200 g snijbiet; 2 tenen knoflook; 1 theel. gemalen koriander, 1 gesnipperde ui; 3 el olijfolie; 200 g bieflap in dunne reepjes; zout; 2 el dillegroen

De bonen doppen. Trek het snijbietblad van de nerf. De gewassen en grof gesneden snijbiet met uitgeperst knoflook en ui in 1½ el olijfolie zacht bakken in een koekenpan. Neem het uit de pan. Maak de pan schoon of neem een andere en verhit de rest van de olie. De reepjes vlees bruinen, met zout bestrooien. Bij het dillegroen leggen. De gewassen tuinbonen in dezelfde pan doen, half onder water zetten en onder een deksel 10-15 minuten koken. Het groen erop leggen, dan de reepjes vlees en de dille en nog heel even doorwarmen.

Nog niet gemaakt.

OPMERKINGEN
Serveren met pitabroodjes.

Of toch wel eens gemaakt? Ik weet dat ik deze zomer (2007) pitabroodjes in huis had. Ik weet dat ik ze voor een recept gebruikt heb.

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.