Bron: BBC Food
1 rood pepertje, ontzaad; 340 gr. gedopte tuinbonen (ca. 1 kg ongepeld); 100 gr. taugé; 2 eetl. wijnazijn; 4 eetl. arachideolie; 1 a 2 eetl. sesamolie; peper & zout; handje munt, vers gehakt; 2 eetl geroosterde sesamzaadjes
Grill de peper tot ze zwart begint te worden. Doe het in een stevige plastic zak en wacht tot het koud genoeg is om te verwerken. Verwijder de schil. Vang sap op voor de dressing. Maak de dressing door de azijn en oliën te kloppen tot een fraaie emulsie. Peper en zout erbij en de munt erdoor roeren.
Kook de tuinbonen en giet ze af. Als de schil hard en stevig is: nog eens doppen (van het velletje ontdoen). Snijd de ontvelde peper in dunne reepjes. Meng het met de tuinbonen en de taugé. Giet de dressing erover. Wat geroosterde sesamzaadjes erover strooien.
Nog niet gemaakt