Tunesische wortelsalade

Tunesische wortelsalade
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
20 min
 

Uitmuntende koele salade van beetgare schijfjes jonge wortelen, koriander en knoflook

Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediterraan
Ingredienten
  • 450 gr jonge worteltjes gewassen
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 theel komijnpoeder
  • ½ theel korianderpoeder
  • 3 eetl verse koriander gehakt (of meer eetlepels!)
  • 1 dl olijfolie extra vierge
  • 2 eetl citroensap
  • 2 eetl sinaasappelsap
  • peper uit de molen en zout naar smaak
Bereiding
  1. Kook de worteltjes in zijn geheel. Beetgaar, wat aan de harde kant. Dat is lekkerder dan die slappe hap. Afgieten – evt even in koud water om doorgaren te voorkomen – en uit laten lekken.

  2. Snijd de worteltjes in dunne plakken van ca. een halve centimeter

  3. Meng het met de andere ingredienten

  4. Zet een paar uur in de koelkast.

Opmerkingen
  1. In het oorspronkelijke recept, dat we ergens voor 2007 van het Internet hadden geplukt, is sprake van het raspen van de jonge worteltjes. Dat is een heikele zaak; ze breken snel en dan rasp je je vingers. Dun snijden is o.i. ook lekkerder.
  2. Verse koriander mag vééél meer. Er zijn mensen die er niet van houden. Onbegrijpelijk 🙂

24 juli 2019
Morgen een feestje, we verwachten zo’n 24 mensen en een een stuk of tien klein(e) kinderen. En het zijn tropische temperaturen. Dus deze salade weer eens gemaakt.
Gisteren had Gian geholpen in de tuin bij het rooien van o.a. ui, sjalotten en knoflook. En het uitdunnen van de worteltjes. Dus deze salade ligt voor de hand.

3 augustus 2007
Hoezo jonge worteltjes? De ‘early de Nantes’ (ik vind het een rare naam, dat engels-frans) zijn fors geworden. Kleine winterpenen, zou ik zeggen.

Plaats een reactie

Waardering