Verse kapucijners zijn verrassend lekker. Nee, niet verrassend, ontzettend lekker. En dit is een eenvoudig recept met een sausje van room en mosterd. Niet te versmaden.
- 750 gr verse kapucijners in de dop en dan gedopt
- 2 st sjalotten, gespipperd
- 2 eetl olijfolie
- 1 dl (koks)room
- 1 eetl mosterd
- peper uit de molen en zout
-
Kook de kapucijners in pakweg 5 minuten gaar in ruim kokend water met zout.
-
Fruit de sjalotsnippers vervolgens in een pannetje met de olie. Tot ze glazig zijn.
-
Roer de room erdoor. Roer de mosterd erdoor.
-
Giet de kapucijners af en roer ze door de mosterd-roomsaus; voeg naar smaak zout en peper toe.
14 juli 2005
Dit is voor twee personen. Als bijgerecht. We hadden ook Griekse courgettesalade en gestoomde worteltjes (Yellowstone). En merguez-worstjes op de bakplaat van de bbq.
8 juli 2014
We hadden ze al gegeten dit jaar, die verse kapucijners. Een kleine week geleden, toen Omroep Gelderland tv opnamen kwam maken. En verder genieten de vogels er dit jaar in het bijzonder van. Veel is al door de dieren weggevreten. We hebben nu de foto’s gemaakt en bij dit recept geplaatst
De kapucijners uit mijn tuin bereid ik altijd met een beetje uitgebakken ontbijtspek. Heerlijk. Ik wilde eens wat anders en heb dit recept gemaakt. Zo simpel, zo lekker.