Ensalada de zanahoria
		Kooktijd
				20 min
			Totaal
				18 uur 20 min
			Lekkere koude salade in de zomer. Met de eerste wortels van het seizoen.
				Gang:
				
					Bijgerecht				
			
					
				Keuken:
				
					Spaans				
			
						
			Voor: 4 personen
		
								
			Ingredienten
				
	 	 	Bereiding
				- 
										Was de wortels; schrap ze desnoods.
 - 
										Breng ze aan de kook en laat ze 15 minuten koken (let op: de dikte van de wortels is bepalend en we willen geen slappe dingen).
 - 
										Meng de fijngehakte knoflook met de azijn, olie, peper, zout en andere kruiden.
 - 
										Laat de wortels uitlekken. Snijd ze in schijfjes van ½ cm dik.
 - 
										Meng ze met de dressing en laat het minstens 12, liefst 24 uur staan.
 
Opmerkingen
		- Inderdaad is het na 24 uur niet te versmaden. Na 48 uur misschien nog lekkerder.
 - Hé, Andalusië! Jerez! Wij hebben in 2018 sherry-azijn gebruikt. Ook goed, misschien nog lekkerder.
 
18 juli 2006
28 juni 2018
Na twaalf jaar weer gemaakt? Zou kunnen. En nog steeds erg lekker. Morgen is het Fractiedag van GroenLinks Renkum. Ze komen hier eten. Dus 24 uur van tevoren maken….
					

