Turkse yoghurtcake
(optioneel siroop:) 160 ml water; 300 gr suiker; 1 eetl citroensap; 1 sinaasappel, alleen rasp van schil
Het is goed dat mevrouw Roden vooraf al aangeeft dat deze cake in de oven als een soufflé rijst en vervolgens inzakt.
Verwarm de oven voor op 180o C.
Klop de eiwitten stijf. Spatel het eiwit door het mengsel en giet over in een ingevette ronde bakvorm van ca. 22 cm diameter. (Neem bij voorkeur een anti-aanbakbakvorm.)
Zet in de oven en bak gedurende 50 a 60 minuten.
Siroop maken door de ingrediënten drie tot vijf minuten te koken en af te laten koelen.
Haal de yoghurttaart uit de bakvorm, serveer warm of koud.
22 september 2010
Ik ben in een Noord-Afrikaanse bui. Hoewel Turkije toch wel grotendeels Europees is. Naast de Tunesische stoofschotel van schaap en aubergine dit gerecht gemaakt.
Lekker.