Verwarm de oven voor op 200o C. Schil de aardappels en kook ze gaar. Bak ondertussen het lamsgehakt rul, tezamen met de ui en geperste knoflook. Breng op smaak met de gemengde kruiden. Meng er wat peper en zout en de rozijnen door.
Vet een diepe ovenschaal in en schep het gehaktmengsel er in. Neem een grote pan: bak de rookspekjes zachtjes uit, doe de zuurkool erop en laat het 10 minuten stoven. Roer de crème fraîche erdoor en schep dit op het gehakt. Schil de appels en snijd ze in partjes. Schik ze over de zuurkool en bestrooi met wat tijm.
Stamp de aardappels fijn en maakt het glad met wat melk. Op smaak brengen met peper en zout. Strijk de puree over de appelpartjes uit. Bestrooi met paneermeel en zet 40 minuten in de oven.
Als dit gerecht wordt voorbereid zet het dan 1 uur in de oven en dek het het laatste kwartier af met aluminiumfolie.
winter 2005-2006
Ik heb deze schotel zeker al twee maal eerder gemaakt. De eerste keer was voor Petra en Henk.
18 november 2009
Tijd om de schotel weer eens te maken. We hebben nogal wat mee-eters en onze eigenste zuurkool is de beste die we in jaren hebben gemaakt. Filderkraut en goed stampen, dat is het geheim.
|
Ze likten ongegeneerd de schalen leeg. Zie hier Maria links en Geert rechts. En zo weinig hadden we niet gemaakt. De pompoentaart moest nog volgen.
|