Hazelaar – SET VAN DRIE (Corylus avellana)

 59,50

Op voorraad

Beschrijving

Hazelaar – Corlyus avellana

De hazelaar is een mooie inheemse vroeg bloeiende heester of kleine boom. Mag niet ontbreken in een voedselbos of eetbare siertuin. Uit archeologische vindplaatsen is gebleken dat hazelnoten duizenden jaren lang een belangrijk basisvoedsel was van de mensen in noordwest Europa.

Hazelaars kun je overal kopen of zelfs als zaailing gratis krijgen. Waarom dan deze set en deze prijs?

  • Deze hazelaars zijn geënt op een onderstam van Turkse of boomhazelaar. Dat betekent dat ze een boomvorm houden en geen meerstammige heester worden, zoals de hazelaar van nature doet. Dat maakt deze geënte boompjes veel beter geschikt voor in kleinere tuinen, en ook handiger om van te oogsten. Het enten is echt vakwerk en dat maakt deze boompjes duurder.
  • Deze set van drie hazelaars bevat boompjes van drie verschillende rassen: 1 x ‘Gustav’s Zellernuss’, 1 x Corylus ‘Fercoril’ CORABEL, 1 x ‘Gunslebert’ of ‘Halle’sche Riesen’. Deze drie rassen zijn perfect op elkaar afgestemd qua bestuiving. Een hazelaar heeft namelijk kruisbestuiving nodig om goed vrucht te zetten, en niet alle variëteiten of rassen zijn geschikt om elkaar goed te bestuiven. Maar deze dus wel! (Heb je een hazelaar in je tuin maar draagt die nooit of zelden vrucht? Dan ligt het dus waarschijnlijk daaraan).
  • Met deze set heb je dus een super goede start, ook in een compactere tuin. Kwaliteit verloochent zich niet.

Deze planten zijn nog niet zo groot en er zit wat verschil tussen de drie boompjes. Maar eenmaal op een goede plek geplant gaan ze snel groeien, en heb je na een paar jaar al een mooie boom.

LET OP: wij versturen planten niet, u kunt ze bestellen en dan af komen halen in Doorwerth, op een moment dat u en ons schikt. Geeft u dat svp aan bij uw bestelling.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hazelaar – SET VAN DRIE (Corylus avellana)” te beoordelen

Andere suggesties…