Tomaat Humboldt (zaad)

 3,00

Op voorraad

Beschrijving

Open Pollinated Seeds - logo 150x150
Klik voor tekst en uitleg

Solanum lypopersicum var. Humboldtii (denken wij)
Iets bijzonders. De Humboldt-tomaat is een betrekkelijk zeldzaam, oud, wild tomatenras met goede eigenschappen. Het heeft een uitmuntende, zoete smaak en is behoorlijk productief. Volgens Sturtevant’s Edible Plants of the World (1919), heeft Humboldt het zaad uit Colombia (of Venezuela) naar botanische tuin van Berlijn gestuurd. Daar is het vervolgens ontdekt.De naamgeving dateert van 1804. Dat maakt dat sommigen zeggen dat het ‘de oertomaat’ (Solanum pimpinellifolium) is, maar dat denken wij niet. Die heeft namelijk vruchten ter grootte van een aalbes. Hoewel het begrip ‘oer’ wel verkoopt. Het kan een Solanum lycopersicum var. cerasiforme (dat is de tweede fase van de ontwikkeling van de tomaat) zijn, want die heeft vruchten die zo groot als kersen zijn. En dit is een fikse kers.

De naam is een eerbetoon aan De Uitvinder van de Natuur, Alexander von Humboldt, die in de hele wereld bekend is, maar bijna niet in Nederland.

 

Hoeveelheid zaad/zakje: ca. 15 stuks
Houdbaarheid (na oogst): 3 jaar (zaad is langer houdbaar als het koel, donker en luchtdicht wordt verpakt. Lees dit.)
Zaai-instructie: kijk hier


Opmerkingen

Blijft tot midden-/eind oktober tomaten geven (in de kas) en is goed resistent tegen phytophtora. Maar wij telen nooit tomaten buiten.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tomaat Humboldt (zaad)” te beoordelen