Tomaat stakeless (zaad)

 3,00

Uitverkocht

Beschrijving

Open Pollinated Seeds - logo 150x150
Klik voor tekst en uitleg

Solanum lypopersicum
Stakeless is een heerlijke vleestomaat. Eerlijk gezegd heeft deze tomaat ons weer geleerd hoe lekker rauwe tomaat is. Nu we er over schrijven loopt het speeksel alweer rijkelijk in de mond.

Norbert Mergen at nooit tomaten. Hij vond het snot met pitjes. In 2004 was hij voor het Genootschap der Vergeten Groenten op bezoek bij Peter Bauwens van De Nieuwe Tuin (Peter is in 2022 gestopt). Peter en zijn echtgenote Kathelijne dekten de tafel voor lunch. En daar verscheen een bord met in plakken gesneden tomaat. Norbert laat zich niet kennen en eet het. En het was een ware smaakexplosie. Sindsdien eet Norbert tomaat, wel zelf geteelde, rijp geplukt en (dus) smaakvol. Stakeless is sindsdien – met Brandywine – zijn favoriet. Hoewel alle andere tomaten in ons assortiment ook bijzonder goed van smaak zijn. Maar een mens moet nu eenmaal favorieten hebben, toch?

Hoeveelheid zaad/zakje: ca. 15 stuks
Houdbaarheid (na oogst): 3 jaar (zaad is langer houdbaar als het koel, donker en luchtdicht wordt verpakt. Lees dit.)
Zaai- en teelt-instructie: kijk hier


Opmerkingen

Stakeless heeft niets te maken met stake als in biefstuk. De stam is vrij dik zodat ze, bij wijze van spreken, zonder steun van een stok (stake) zou kunnen groeien. Dit is overigens niet aan te raden.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tomaat stakeless (zaad)” te beoordelen