Een heel eenvoudige, zomerse salade van komkommer, koolrabi en olijven. Fris, smakelijk, wat wil een mens nog meer? Een glas witte wijn erbij!
- 1-2 st koolrabi, geschild en in dunne reepjes (gebruik de mandoline)
- 1 st komkommer, schillen, zaadlijst eruit en in dunne reepjes
- 1-2 st sjalot, gesnipperd
- 20-30 st zwarte olijven, in ringetjes
- vers gemalen zwarte peper veel!
- scheut olijf- of saffloerolie
- wat blaadjes munt, fijngesneden
-
Meng alles, Klaar. Zet evt een tijdje weg in de koelkast.
Een mandoline is handig om dunne reepjes te snijden. Maar dit kan ook in blokjes.
Om de zaadlijst uit de komkommer te halen, snijd je het dus in de lengte door en haal met een eetlepel de “natte zooi” eruit.
2 augustus 2022
Warm en later thuis vanavond. En wat zullen we eten? Even in de moestuin kijken maakt duidelijk dat er een overvloed is. Koolrabi moet. Komkommers moeten. Tomaat kan even wachten, maar morgen weer courgette. En worteltjes hebben we ook. Sla? Eikenblad, lollo rossa? In de map recepten, bij groente/koolrabi vind ik een document van 5 augustus 2013. Bijna negen jaar geleden. En daarin staat ‘Koolrabi ontmoet komkommer’. We hebben het een ietsje gewijzigd (o.a. sjalot toegevoegd), maar dat is het dan wel. Herkomst is onbekend.
Maar snel, makkelijk en lekker op deze warme dag. Met een glas koude witte wijn, niet te versmaden.