Een smakelijk, maar vooral ook grappig gerecht. Courgetterolletjes gevuld met ricotta en kruiden, badend in een tomatensaus, met een badmuts van mozzarella op.
- 2 st stevige courgettes (geen courges!)
- 1 st ei
- 200 gr ricotta (bij voorkeur di bufala)
- 1 teen knoflook, geperst (kwartier voor moment van verhitting)
- 1 st ui of sjalot, zeer fijn gesnippperd of, nog beter: ook geperst
- ca. 100 gr mozzarella di bufala (niet van de buffel is kauwgom)
- basilicum, tijm, oregano en evt andere kruiden (wij: salie, tijm, rozemarijn)
- 250 ml of meer tomatensaus
- peper uit de molen en zout
- Parmezaanse kaas, vers fijn geraspt
-
Snijd de courgettes in de lengte (!) in plakken van ca ½ cm dik.
-
Kook ze enkele minuten – zeker niet te lang – en koel terug in een bak koud water, laat ze uitlekken in een vergiet.
-
Als ze goed uitgelekt zijn, droogdeppen in een schone theedoek.
-
Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas, basilicum, tijm, oregano, ui, knoflook, ei en wat zout en peper.
-
Smeer het mengsel op de courgetteplakken en rol ze op. Eventueel een prikker erdoor.
-
Verwarm de oven voor op 200 ℃
-
Vul de schaal met de tomaten saus, houd wat over om zo meteen over de courgetterolletjes te draperen.
-
Zet de courgetterolletjes in de schaal in de saus.
-
Leg er een beetje saus op en een stukje mozzarella.
-
Zet ca. twintig minuten in de voorwerwarmde oven.
Wij zetten ze neer als een torentje in de saus. Lowcarbchef legde ze gewoon neer.
11 augustus 2024
Courgettes, courgettes, courgettes. Courgetterolletjes is weer eens iets anders. En morgen maken we er iets muffinachtigs van.
Deze plakken courgette waren teveel, overgebleven van de courgettepaté met forel. Dus ze lagen al klaar in de koelkast. Alleen even droogdeppen.
Maar de tomatensaus moest nog wel worden gemaakt. Dit keer van de tomaten ‘merveilles des marchés’ een heel oud ras dat we vermeerderen. Dus eerst het zaad van oogsten, in stukken snijden en dan de pan in.
Mrs. M. vond het erg smakelijk. En het oogt ook fraai. En very low carb, hè 🙂