Soba noedels met gehakt en komkommer

Soba noodles met komkommer en hoisin gehakt
Voorbereiding
8 min
Kooktijd
15 min
 

Dit is een razendsnel te maken gerecht dat bovendien zeer smakelijk is: met veel komkommer, gehakt en hoisin saus.

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Voor: 4 Personen
Auteur: クックパッド maar wel iets aangepast
Ingredienten
  • 240 gr soba noodles (60 gr p.p.) of 3-4 nesten eiernoedels
  • 250-500 gr rundergehakt of ander gehakt (wij hadden geitengehakt)
  • 500-650 gr komkommer, zaadlijst eruit en in blokjes van ca. ½ cm
  • 4 theel hoisin saus (opgehoopte theelepels)
  • 4 eetl lichte sojasaus
  • 3-4 tenen knoflook, kwartier voor het de pan in gaat geperst
  • arachide-olie of andere wokolie
  • 1-2 st rawit pepers, of gewoon rode chili pepers, klein gesneden (optioneel, rawit is scherper dan gewone rode peper)
  • witte peper en zout om op smaak te brengen
Bereiding
  1. Soba noodles zijn in 4 minuten koken gaar. Houd daar rekening mee, dus zet de pan met water alvast op.

  2. Neem een wok, verhit daarin een scheut olie. Als deze heet is, het gehakt rul bakken.

  3. Doe de knoflook erbij, de hoisin en lichte sojasaus, en breng wat op smaak met de witte peper en een snufje zout. Roer alles lekker door. Eventueel wat kokend water uit de andere pan overbrengen.

  4. Doe de noedels in het kokende water.

  5. Doe de rode peper en komkommer bij het gehakt, vuur laag en schep goed door en door, om en om.

  6. Giet de noedels af en doe ze erbij, in de wok. Goed mengen en dan opscheppen. Eet smakelijk!

Opmerkingen

We gebruiken veel meer komkommer dan in het originele recept.
In daarin gaat de rode peper aan het einde over het bord. Wij hadden geen rawit en hebben gedroogde rode peper erdoor gedaan.
We hebben meer hoisin in de wok gedaan en een beetje meer lichte sojasaus. Enfin, dat is een kwestie van smaak.

26 augustus 2024
Er zijn veel komkommers, de planten sterven weliswaar af, maar laten ook een emmer vol van die ontzettend lekkere marketmore komkommers achter. Die je in Zuid-Europa vaak in de winkels ziet: kort en een dikkere stekelige huid.
Eigenlijk gebruiken we niet vaak hoisinsaus. Het is weeïg en heeft een zoete zweem. Maar in dit gerecht is het erg lekker. Zo gebruiken we die pot weer eens. (Hij staat misschien al twee jaar diep weg in de koelkast en komt af en toe eruit.)

Het zoeken is dezer dagen naar recepten waarin veel komkommers “verdwijnen”. Deze is erg lekker, mrs. M genoot ervan.

Plaats een reactie

Waardering