Puik soepje op basis van aardappels en een scheut room. Een fikse hoeveelheid daslook erdoor draaien en het is werkelijk genieten!
- 400 gr aardappels geschild en in kleine blokkken
- 800 ml groentenbouillon
- 250 gr daslookblad gewassen en uitgelekt
- 1 st ui gesnipperd
- 1 eetl roomboter (beter: ghee)
- scheut room
- scheuth olijfolie
- peper & zout naar smaak
-
Verhit de olijfolie en boter in een stevige pan op middelhoog vuur.
-
Doe de ui en aardappel erbij, schep een paar maal om en als de ui glazig wordt, de bouillon erbij doen. Kook tot de aardappelblokjes gaar zijn.
-
Als je de soep voorbereidt, kunt u nu stoppen. De daslook moet namelijk vers in niet-kokende soep worden gepureerd. Als het aan de kook gaat, wordt het grauw. Dus het beste is vlak voor het opdienen het volgende te doen:
-
Breng aan de kook. Zet de staafmixer er in. Doe er een kloeke scheut room bij. Kookt het? Vuur uit.
-
Pureer de aardappel-ui-room met de staafmixer. Vervolgens handje voor handje het daslookblad erdoor mixen en pureren.
-
Breng op smaak met peper en zout. Serveer.
Dus niet meer aan de kook brengen!
7 april 2017
Niet zo druk vanavond qua mee-eters. Maar dat mag de pret niet drukken. Dit is een uitmuntende, dikke, romig smakende verrukkelijke daslooksoep. Voor herhaling vatbaar.