Komkommer-yoghurtsaus
Een pittig frisse Armeense saus van komkommer met yoghurt, die bij veel zomerse gerechten past. En/of bij falafel.
Gang:
Bijgerecht
Ingredienten
- 1 komkommer in kleine blokjes
- 3 groene pepers
- 2 bos lenteui (ca. 10 stuks)
- 1 citroen BIO
- ½ ltr yoghurt
- olijfolie extra vierge
- zout
Bereiding
-
Snijd de citroen in heel dunne plakjes. Friemel de pitten eruit en snijd het dan fijn.
-
Snijd het wit en lichtgroene van de bosui in dunne ringetjes.
-
Hak de pepers fijn.
-
Meng alles met de yoghurt, een scheut olijfolie en een snuf zout. Zet een paar uur weg voor gebruik.
18 juli 2019
Մածուն ու վարունգ is Armeens voor komkommer-yoghurt.
Gemaakt voor bij de falafel, maar daarna het restant ook bij andere gerechten gebruikt. Uitstekend van smaak.