Het gaat gebeuren, er wordt een mobiele slachterij gebouwd. Nog een zestienhonderd euro onder het streefbedrag mag niet hinderen. Een paar donaties zijn nog welkom om de begroting helemaal rond te maken.
Eerder schreven we:
De Mobiele Slachterij (het hele verhaal)
De Mobiele Slachterij – vervolg
Op 28 juli 2020 ontvangen we het bericht van Stichting Bionext. Ze gaan beginnen met de bouw. Eerlijk is eerlijk, dit is het project van Ruud Pothoven. Hij liep al vele jaren met dit idee rond en vond steun bij Bionext. Op zich heeft een mobiele slachterij weinig met biologisch te doen, maar dierenwelzijn past perfect in de opvattingen over eerlijk en gezond voedsel. Okay, slachten betekent de dood van het dier. Maar als je koeien en varkens diervriendelijk houdt, buiten laat leven, biologisch voert, natuurlijk gedrag niet inperkt, zoals in de intensieve dierhouderij, dan hoort een laatste gang in een volgepakte veewagen naar een slachthuis daar niet bij.
(Hoewel er gelukkig nog veel kleine slachterijen zijn, waar respectvol met dieren wordt omgegaan, zeggen we er graag bij. En vullen aan, dank de opmerking van Jacob Bleeker – zie hieronder – dat er ook boeren zijn die zelf regelmatig een of twee dieren naar de slacht brengen.)
Tot op het einde op het erf
We steunen dit van harte. En eet minder vlees, maar wel beter.
Doneer voor de laatste euro’s: klik hier
Goedemorgen, maak het niet te zwart-wit alstublieft. Behalve slachterijen waar respectvol wordt omgegaan met dieren zijn er talloze boeren die wekelijks één dier op respectvolle wijze zelf naar het slachthuis brengen. Dus behalve volgepakte vrachtwagens graag ook dit andere transport benoemen.
Wij zullen graag de eerste zijn die het mobiel slachten inhuren.
Je hebt gelijk, Jacob. Wij brengen ook – niet wekelijks, misschien eens in de twee jaar – een varken naar een kleine, zelf slachtende slager. Daar hebben we een speciale trailer voor gekocht.