De mobiele slachterij – vervolg

mobiel slacht 26-02-2019

De crowd-funding voor een slachterij die bij de boer op het erf komt, loopt al enige tijd en kan nog wel een duitje meer gebruiken. Nog slechts vierduizend euro is nodig. Het wordt de hoogste tijd dat dit mooie initiatief van start gaat. Geef gul.

Lees hier wat we eerder schreven over dit plan

Tot het Einde op het Erf

Het gaat erom dat er minder wordt gesleept met dieren, geen schrijnende transporten. Het gaat er om dat er respectvol wordt geslacht, met rust en beleid. Het gaat er dus ook om dat het dier zo veel mogelijk in zijn eigen omgeving blijft. Een mobiele slachterij dat bij wijze van spreken voor de deur rijdt is de aangewezen oplossing – of vegetariër worden.

Bionext steunt het initiatief van Ruud Pothoven, hoewel het niet apert om bio gaat. Maar veel kleinschalige veehouders zijn biologische houders.

Geef gul – 2 euro of meer

De Coöperatie Mobiel Slachten had subsidie bij de Provincie Overijssel aangevraagd. De bij deze coöperatie aangesloten varkenshouders hebben het dierenwelzijn zeer hoog in het vaandel. Zij kreeg honderdduizend euro toegezegd. Hiermee komt het doel ras dichrerbij. Nog maar vierduizend euro. Dat is 400 x 10, 200×20 of van alles wat. Makkelijk haalbaar, toch?

Het MergenMetz Magazine telt bijna 6.000 abonnees. Niet iedereen leest elke keer, maar dan nog, als elke lezer 2 euro doneert, dan zijn we er.

2 gedachten over “De mobiele slachterij – vervolg”

Plaats een reactie