Smaakvrienden Fruit van Angélique Schmeinck is genomineerd voor de Gourmand Word Award titel Best TV-Europe Cook Book. Het is dan ook een verdraaid goed boek.
Ontzettend leuk, maar ook weer niet verbazingwekkend. Het is een verdraaid goed en onconventioneel boek.
Opnieuw in de prijzen
Over de Beijing Cookbook Fair
De sector eet-, wijn- en kookboeken heeft in Azië een enorme vlucht genomen. Evenals de interesse in niet Aziatische keukens. Sinds 2012 is China de belangrijkste exportmarkt voor met name uit het Duits vertaalde culinaire titels. [MergenMetz: En vreemd genoeg vermijden we in Nederland bijna alles wat van onze oosterburen komt.] De Beijing Cookbook Fair wordt sinds 2007 georganiseerd. De afgelopen vijf jaar werd een uitstap gemaakt naar Parijs. Vanaf 2014 wordt de belangrijke beurs met tussenpozen van een aantal maanden zowel in Beijing als in Parijs georganiseerd. De te winnen prijzen vallen binnen zes hoofdcategorieën, onderling verdeeld in landen en subcategorieën waaronder 'chefs' en 'lifestyle'. Daarnaast zijn er drie categorieën 'Wine and drinks' met elk hun eigen segmenten plus één categorie TV. In totaal gaat het om 92 categorieën.
Een prijs is een prijs. Best TV Europe Cook Book. Tja. Angélique is op 24Kitchen, maar Smaakvrienden staat daar los van. En waar dat 'entertaining' bij Smaakvrienden Groenten op slaat, is een raadsel. Zowel Smaakvrienden Groenten als Fruit zijn inspirerende standaardwerken voor elke kookliefhebber en kok die nieuwe gerechten en combinaties zoekt. Tenzij men dat 'entertaining' vindt.