De idee is dat de vis in het zuur van het sinaasappelsap ‘gaart’. Snijd de zwaardvis in dunne plakken, die in reepjes en snijd tot (grof) gehakt/tartaar. |
Neem een steekring (bij gebrek aan: een andere brede ring), leg ‘m op een bord, vul met de tartaar en til de ring weg. Garneer met blaadjes munt en een beetje olijfolie. Strooi evt wat fijngehakte peterselie rond.
3 december 2011
KOOKtroep! weer bijeen. Holger en Jacques wilden het menu voor het kerstdiner, dat ze alweer vele jaren achtereen verzorgen bij Human Inference – een bedrijf waar we niet geheel toevallig een band mee hebben. In de herfstvakantie waren Holger en Anne in de hak van Italië en daar hebben ze dit gegeten. Het schijnt zo te zijn dat Anne de kok heftig onder druk heeft moeten zetten om hem het recept te ontfutselen. Ze zijn in die contreien wel wat gewend, dus kunt u nagaan wat Anne heeft moeten doen. |
2. Wees terughoudend met de rode peper. Bij twijfel:minder. Less is more (taste).
3. Koop verantwoorde zwaardvis. Kijk hier.