Smultuin

De tijden veranderen. In plaats van een papieren blad nu een magazine op je pc of tablet. Dat biedt veel voordelen, zeker als het zo volledig is als Smultuin.

https://wilcobos.home.xs4all.nl/Kookboek_files/original.jpgClaudia Reinia maakt Smultuin sinds 2010. Aanleiding voor het e-magazine Smultuin is haar boek Onze Smultuin geweest, dat van haar hand in oktober 2009 verscheen.

Veel voordelen
Ze heeft haar sporen verdiend door te schrijven voor tuinbladen als Groei&Bloei of Moestuin. Een jaar geleden gooide ze het over een andere boeg: niks drukwerk, maar een elektronisch magazine. De voordelen zijn groot: geen drukkosten, eenvoudige verspreiding, meer actueel en vooral hyperlinks. Niets van dat 'Oh, interessant, dat moet ik straks even opzoeken'  nee, direct een muisklik. Andersom zijn de kosten voor de abonnee laag. Lager dan een gedrukt blad.

Erg compleet

Smultuin 1.jpg


Kan dat? Erg compleet? Compleet is al voldoende. In april 2011 benaderde Claudia ons al voor het blad. We waren terughoudend. Niet in de laatste plaats omdat we al zoveel hadden gezien, kennen en weten. We bekeken een proefexemplaar en…. ja, het is even wennen. Maar dat geldt voor alles wat nieuw is.
Inmiddels zien we er naar uit: het is ontzettend compleet. Boordevol informatie. En ook heel persoonlijk geschreven.

Klik hier voor de site van Smultuin om een proefexemplaar aan te vragen. 

 
  Smultuin 2.jpg

Een pagina
Eigenlijk heeft het geen zin om een pagina eruit te lichten. Maar we willen u iets laten zien. Die hierboven hoort bij een stuk over 100% Passie voor de Tamme Kastanje. We leren niet alleen dat Johann Hermann Knoop rond 1750 als eerste systematisch onderzoek deed naar de rassenrijkdom van fruit- en notenbomen – onder andere de tamme kastanje -, maar lezen ook over het gebruik van het hout en natuurlijk: recepten.
 

Gestreeld

Smultuin - MergenMetz is bron - omlijnd pijl.jpgWe schrijven dit stukje niet zomaar. In november 2010 is het e-magazine Smultuin gestart. Op 30 november 2011 j.l. verscheen het december/winternummer. Daarin wordt onze website als onuitputtelijke bron van moestuininformatie gemeld. Dat streelt. Uh, correctie: dat streelt bijzonder.

Plaats een reactie