Bijgerecht.
Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes. Zet ze op in water.
Snijd de korrels van de maïskolven – dit doet u door ze met een keukenmes van boven naar beneden eraf te snijden. Kook de korrels kort. (Zo zijn ongeveer de aardappels en ook de maïskorrels gelijktijdig gaar.)
Giet de maïskorrels af en vang wat van het kookwater op.
Smoor in een stevige pan de ui met de kruiden (peper, oregano, komijnpoeder) in een minuut of vijf zacht. Meng dit door de afgegoten aardappels en stamp. Verdun met wat kookwater van de maïs tot het een mooie, niet te natte puree is.
Meng de maïskorrels er goed door.
Serveer met een scheutje pittige saus erover.
12 september 2010
Weer wat maïskolven van Stowell's Evergreen geoogst. Toch wel fijn, zo'n zaadechte suikermaïs. En erg lekker. Niet mierzoet.
En om eens wat anders te eten dan soep of corn on the cob, dit recept maar eens uit het archief opgeduikeld.
2) Ik kom erachter dat we de Hottie-sauzen nog niet in de webwinkel hebben gezet! Ai! Dat gaat eerdaags gebeuren. We hebben ze al zeker een maand of meer in huis.