Maïsstamppotje

bron: ?
800 gr aardappels; 1 eetl olijfolie; 1 middelgrote ui, gesnipperd; 1 rood pepertje, ontzaad en fijngesneden; 1 theel gemalen komijn; 1 theel oregano (gedroogde) of 1 eetl verse; zout naar smaak; 3 maïskolven; hete saus (Hottie)

Bijgerecht.

Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes. Zet ze op in water.

Mais stampotje.jpgSnijd de korrels van de maïskolven – dit doet u door ze met een keukenmes van boven naar beneden eraf te snijden. Kook de korrels kort. (Zo zijn ongeveer de aardappels en ook de maïskorrels gelijktijdig gaar.)
Giet de maïskorrels af en vang wat van het kookwater op.
Smoor in een stevige pan de ui met de kruiden (peper, oregano, komijnpoeder) in een minuut of vijf zacht.  Meng dit door de afgegoten aardappels en stamp. Verdun met wat kookwater van de maïs tot het een mooie, niet te natte puree is.
Meng de maïskorrels er goed door.

Serveer met een scheutje pittige saus erover.

12 september 2010
Weer wat maïskolven van Stowell's Evergreen geoogst. Toch wel fijn, zo'n zaadechte suikermaïs. En erg lekker. Niet mierzoet.
En om eens wat anders te eten dan soep of corn on the cob, dit recept maar eens uit het archief opgeduikeld.

OPMERKINGEN
1)   Het originele recept spreekt van twee kolven. Van mij mag er wel lekker wat maïs door. (Dit recept is voor vier personen, maar mrs. M en ik aten de helft van de aardappels met 3 kolven Stowell's – die zijn ietsje kleiner dan die mega's F1-hybriden.
2)   Ik kom erachter dat we de Hottie-sauzen nog niet in de webwinkel hebben gezet! Ai! Dat gaat eerdaags gebeuren. We hebben ze al zeker een maand of meer in huis.

Plaats een reactie