bron: De klassieke Italiaanse keuken
(Voor 6 personen:) 6 grote eieren; 2 eetl olijfolie; ½ eetl kappertjes, gehakt; 1 eetl peterselie; 3 ansjovisfilets, zeer fijn gehakt; ½ theel knoflook, fijngehakt; ½ theel Engelse of Dijonmosterd; zout; 1 zoete rode paprika, in niet te kleine blokjes gesneden
Dit worden gevulde eieren.
Kook de eieren hard (10 minuten). Laat ze afkoelen. Pel ze, snijd ze in de lengte doormidden en haal het eigeel eruit, zonder het wit te beschadigen.
Prak de dooiers, ansjovis, olijfolie, kappertjes, peterselie, knoflook, mosterd en een mespuntje zout met een vork tot een egale massa. (Of neem een keukenmachine.)
Verdeel in twaalf porties en vul de eieren ermee. Doe er wat paprika op.
10 maart 2009
Een perfect hapje vooraf.
OPMERKINGEN
1) De hoeveelheden lijken oké.
2) Ik heb een "Bratpaprika" uit pot versneden en erop gelegd.
2) Ik heb een "Bratpaprika" uit pot versneden en erop gelegd.