
Kleine aarbeien of grotere gehalveerd of in kwarten, worden met wat suiker en – goede! – balsamico-azijn in de koelkast gemarineerd. En het resultaat is heerlijk!
-
500
gr
aardbeien in brokken
(kleinere, die hoeven niet te worden versneden)
- 2 eetl balsamicoazijn
- 1 à 2 eetl suiker (wij gebruiken panela / oersuiker)
- blaadjes munt
-
Kroontjes van de aardbeien halen en de aardbeien in een kom doen.
De grotere aardbeien versnijden in twee of vier stukken. -
Bestrooi ze met suiker en besprenkelen met de balsamicoazijn. Omscheppen en minstens
een uur laten intrekken (in de koelkast). -
Serveren in vier diepe borden. Muntblaadje voor het oog – sommigen eten het ook
- Voor vier personen als dit het enige is
- Voor meer personen als het geserveerd wordt met bijvoorbeeld een bolletje vanille-ijs – of de fabuleuze aardbeienijs.

22 juni 2006
Vandaag ontvang ik een nieuwsbrief van BBC Food, waarbij o.a. aardbeirecepten staan. TV-kok Antony Worrall Thompson heeft een recept: mand aardbeien (is dat een pond?), 1 eetl. suiker, 1 eetl. balsamicoazijn, voorzichtig mengen, een uur wegzetten.
7 juni 2008
(Eindelijk eens) gemaakt. En dit is wel heel erg lekker.
20 juni 2019
Weer eens gemaakt – misschien wel een keer tussendoor ook – en geserveerd met de aardbeienijs. O zo lekker!
Vandaag gemaakt, hoewel rijpe aardbeien werden gecombineerd met overrijpe aprikozen, het is even lekker! Maar een uurtje in de koelkast laten staan. Dus het restje is morgen of vanavond al vast nòg smakelijker:-)