Kleine aarbeien of grotere gehalveerd of in kwarten, worden met wat suiker en – goede! – balsamico-azijn in de koelkast gemarineerd. En het resultaat is heerlijk!
-
500
gr
aardbeien in brokken
(kleinere, die hoeven niet te worden versneden)
- 2 eetl balsamicoazijn
- 1 à 2 eetl suiker (wij gebruiken panela / oersuiker)
- blaadjes munt
-
Kroontjes van de aardbeien halen en de aardbeien in een kom doen.
De grotere aardbeien versnijden in twee of vier stukken. -
Bestrooi ze met suiker en besprenkelen met de balsamicoazijn. Omscheppen en minstens
een uur laten intrekken (in de koelkast). -
Serveren in vier diepe borden. Muntblaadje voor het oog – sommigen eten het ook
- Voor vier personen als dit het enige is
- Voor meer personen als het geserveerd wordt met bijvoorbeeld een bolletje vanille-ijs – of de fabuleuze aardbeienijs.
22 juni 2006
Vandaag ontvang ik een nieuwsbrief van BBC Food, waarbij o.a. aardbeirecepten staan. TV-kok Antony Worrall Thompson heeft een recept: mand aardbeien (is dat een pond?), 1 eetl. suiker, 1 eetl. balsamicoazijn, voorzichtig mengen, een uur wegzetten.
7 juni 2008
(Eindelijk eens) gemaakt. En dit is wel heel erg lekker.
20 juni 2019
Weer eens gemaakt – misschien wel een keer tussendoor ook – en geserveerd met de aardbeienijs. O zo lekker!