Aardbeienijs met gemarineerde aardbeien

Aardbeienijs
Voorbereiding
20 min
Kooktijd
15 min
 

Heel eenvoudige maar ontzettend lekker aardbeienijs en daarbij wat in balsamico gemarineerde verse vruchten.

Gang: Dessert
Keuken: Internationaal
Voor: 10 Personen
Auteur: IJspret van Linda Lamelino maar dan ietsje anders
Ingredienten
  • 500 gr mooie rijpe aardbeien schoon gemaakt
  • eetl citroensap
  • 1 blikje gecondenseerde melk (ca. 400 gr)
  • 325 ml slagroom
  • blaadjes munt
Bereiding
  1. Snij de aardbeien in stukken en pureer ze, tezamen met de gecondenseerde melk en het citroensap. Met een staafmixer of keukenmachien.

  2. Klop de slagroom luchtig, stevig, maar net niet stijf.

  3. Meng het en doe het in de ijsmachine. (Als het te veel is, in twee batches.)

  4. Maak er ijs van. Schep het over in een bak en zet het een paar uur in de vriezer.

  5. Haal een kwartier voor gebruik uit de vriezer.

  6. Op elk bord een bolletje ijs en drapeer er wat gemarineerde aardbeien omheen. Leg een blaadje munt op het ijs. Staat in elk geval leuk.

    Smullen!

Opmerkingen

Het recept voor de gemarineerde aardbeien is simpel. Het staat hier.
Gecondenseerde melk is dik en zoet. Naar verhouding zou er meer in moeten, als we het recept uit het boek zouden volgen. Maar dit was gewoon perfect. Misschien omdat aardbeien uit eigen tuin zoeter zijn?


Okay, net niet 500 gram

20 juni 2019
We hebben dit jaar een fraaie aardbeienoogst. Het is de kunst om ze zo lang mogelijk aan de plant te houden, te laten rijpen. Wat een smaak! Dan zijn die rode dingen uit de winkel maar wasserbomben. Iedereen zou zelf aardbeien moeten telen.
Vandaag aten Jan, Irene, André, Pieternel, Bert en Jannie met ons mee. En dit dessert werd de hemel in geprezen.


Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.