Pompoencurry 1

bron: NRC 9-1-2008
1,4 kg pompoen, geschild, ontpit en in dobbelsteentjes; 2 rode uien, gesnipperd; 2 tenen knoflook, fijngehakt; 3 eetl. scheut olie; 3 eetl. Thaise rode curry pasta; 5-6 dl kokosmelk; 350 200 gr. basmati-rijst; 4 6 eetl. verse koriander, fijngesneden; 200 100 gr. zachte geitenkaas; peper & zout

Neem een grote pan (kasserol). Verhit de olie en fruit de ui en knoflooksnippers op laag vuur. Bak de currypasta 1 minuut mee. Schenk een groot deel van de kokosmelk erbij (zorg ervoor dat het blik tevoren goed gemengd/geschud is, zeker als het geen hele blik is dat u nodig heeft). Roer alles glad en breng aan de kook. Doe de pompoenblokjes erbij. Laat ze in ca. 20 minuten gaar worden. Af en toe omscheppen. (Desnoods nog wat kokosmelk bij.) Kook intussen de rijst.
Breng de curry met peper & zout op smaak, strooi er de koriander over en stukjes geitenkaas.
Serveer met de rijst.

11 januari 2008
In de kelder liggen – of nu moet ik zeggen: lagen – nog twee butternut squashes en twee muscat de provences. In dit recept is een butternut squash gegaan.

OPMERKINGEN
1)    Erg lekker. We hebben zeer, zeer jonge geitenkaas erover gedaan. Maar al met al is het toch een stevige maaltijd die aankomt. Waarschijnlijk op twee manieren. 350 Gram rijst is veel te veel, net als de geitenkaas. Er mag wel veel meer verse koriander door. Lekker!
2)    Het zal met de kwaliteit van de kokosmelk te maken hebben, maar wij hebben nogal dikke melk. In dat geval zou ik het de volgende keer met wat water verdunnen, in plaats van een tweede blik opentrekken (blik = 400 ml).

Plaats een reactie