Spitskool met ei en wat paprika
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
20 min
Totaal
30 min
Razendsnel gemaakt, wel even spitskool fijn snijden en eieren bij de hand hebben. Eet het zo (als lunch) of met rijst of couscous als avondmaal.
Gang:
Hoofdgerecht of lunch
Keuken:
Nederlands
Voor: 4 personen
Ingredienten
- 1 ui gesnipperd;
- 1 teentje knotlook geperst;
- scheut arachideolie;
- 500 gr spitskool dun gesneden;
- 4 eieren;
- peper & zout;
- 1 rode paprika schoongemaakt en in reepjes;
- 1 rode peper fijngesneden;
- optioneel: bieslook
Bereiding
-
Verhit de olie in een wok.
-
Fruit de ui met de knoflook, voeg de rode peper toe schep even om en dan de spitskool erbij.
-
Bak de groente al roerende op hoog vuur.
-
Klop de eieren los en giet ze over de kool. Laat het stollen.
-
Schep daarna de groente weer om.
-
Maak de kool op smaak af met peper en zout. Garneer het gerecht met reepjes paprika en eventueel fijngeknipte bieslook.
Opmerkingen
Wij gebruikten reepjes gepofte (ontvelde) paprika.
29 oktober 2018
Door de slechte (te warme) zomer zijn verscheidene van onze spitskolen Filderkraut gaan hemelen. Geen zuurkool maken dit jaar. Maar de overgebleven spitskolen eten we met smaak. Dit recept stond sinds 2007 (of eerder) op onze site, zonder het ooit te hebben gemaakt.
Mrs. M vond het erg lekker.