Salade van topinamboer met hazelnoten

Salade van topinamboer met hazelnoten

Een uitstekende lauwwarme salade van aardperen (topinamboer) met een dressing van notenolie en balsamicoazijn

Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Auteur: De Rijkdom van Groenten
Ingredienten
  • 800 gr aardperen
  • 2 eetl hazelnoten (gepelde)
  • 2 eetl arachideolie
  • 2 eetl notenolie
  • 2 eetl balsamicoazijn
  • 1 eet;l citroensap
  • wat zout
Bereiding
  1. Schil de aardperen en stoom de aardperen in ca. 30 minuten beetgaar. (Of ca. 15 minuten koken. Maar koken vergroot de kans op papperigheid.) Uitlekken en in een diepe schaal laten afkoelen – maar ze moeten warm blijven.

  2. Rooster de hazelnoten in een koekenpan. Laat ze afkoelen. 

  3. Meng azijn, citroensap en het zout in een kom, voeg al kloppend met een vork de oliën toe. 

  4. Haksel of plet een deel van de hazelnoten. 

  5. Giet de vinaigrette over de aardperen. Even omscheppen en strooi de hazelnoten erover.

  6. Lauw opdienen.

januari 2006
Lekker. Kinderen smullen ervan. Let wel op dat de aardperen niet te gaar worden, dan worden ze zacht en is het al snel puree, als je de salade omschept.

13 maart 2016
Is het tien jaar geleden? Mrs. M heeft het er elk jaar over: “Die salade van aardperen met hazelnoten, die was lekker.” Zeker hebben we het een aantal maal gemaakt, maar niet elk jaar. Vandaag wel. En nog even lekker.

Plaats een reactie

Waardering