Salade van topinamboer met hazelnoten

bron: De Rijkdom van Groenten

800 gr. aardperen; 2 eetl. hazelnoten (gepelde); 2 eetl. arachide-olie; 2 eetl. notenolie; 2 eetl. balsamicoazijn; 1 eetl. citroensap; zout

salade van topinamboer met hazelnoten 2Schil de aardperen en stoom de aardperen in ca. 30 minuten beetgaar. (Of ca. 15 minuten koken. Maar koken vergroot de kans op papperigheid.) Uitlekken en in een diepe schaal laten afkoelen – maar ze moeten warm blijven. Rooster de hazelnoten in een koekenpan. Laat ze afkoelen. 
Meng azijn, citroensap en het zout in een kom, voeg al kloppend met een vork de oliën toe. 
Haksel of plet een deel van de hazelnoten. 
Giet de vinaigrette over de aardperen. Even omscheppen en strooi de hazelnoten erover. Lauw opdienen.


januari 2006

salade van topinamboer met hazelnoten 313 maart 2016
Is het tien jaar geleden? Mrs. M heeft het er elk jaar over: “Die salade van aardperen met hazelnoten, die was lekker.” Zeker hebben we het een aantal maal gemaakt, maar niet elk jaar. Vandaag wel. En nog even lekker.


OPMERKINGEN
Lekker. Kinderen smullen ervan. Let wel op dat de aardperen niet te gaar worden, dan worden ze zacht en is het al snel puree, als je de salade omschept.

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.