Aardpeersoep

1500 gr aardperen, geschild en in grove brokken; peper; zout; 2 l groentebouillon; 1 ui, grof gesnipperd, 1 teen knoflook, gehakt en 10 minuten laten liggen (lees dit); wat fijngehakte peterselie; optioneel: (kook-)room

Aardpeersoep 1Dit is genoeg voor pakweg 12 personen.

Een mooie, eenvoudige en smakelijke witte soep. Schil de aardperen en kook ze, met de ui en de knoflook, in de bouillon water in ca. 10 minuten gaar. Dat gaat heel verrassend: het ene moment zijn ze nog hard en een minuut later volkomen zacht. 
Pureer.
Op smaak brengen met peper en zout en desgewenst een scheut room. Bij het opdienen een heel klein beetje peterselie erop: voor het oog en ook de smaak.

17 november 2006
Annelies en Peter kwamen eten. Een deel van de aardperen voor aardpeerpuree 2 heb ik tot soep gemaakt als een voorafje.

25 december 2014
Op deze ochtend van eerste Kerstdag de eerste aardperen uit de grond gehaald. Voor de soep voor ons kerstdiner. (Met deze geweldige schapenstoof, zuurkool-linzenschotel en chocoladetulband met een bolletje vanille-ijs.)
Het recept staat al acht jaar op onze site, maar nu dan de foto’s erbij!

 

1 gedachte over “Aardpeersoep”

Plaats een reactie