Aardpeerpuree 2

500 gr. aardperen; peper; zout; kookroom

Een vrij neutrale puree met een zachte smaak. Daardoor een uitstekend bijgerecht.

Schil de aardperen en kook ze gaar. Dit duurt ongeveer een tien minuten – afhankelijk van de start: in kokend water of met koud water opgezet. Houd het goed in de gaten, er is een omslagpunt van 'nog vrij hard' naar 'oei, bijna te zacht'. Het deksel van de pan nemen en uit laten dampen (vocht moet eruit). Fijnstampen. Op laag vuur, al roerend op smaak brengen met peper, zout en een scheutje room. Desnoods nog even boven het vuur doorroeren tot er voldoende water is verdampt en het een juiste, niet te natte, substantie is.

17 november 2006
Annelies en Peter kwamen eten. Dit hoorde bij een gerecht met coquilles en schorseneren in mimolette.

 

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.