Gemarineerde bieten
Gemarineerde bieten is verrukkulluk. Als bijgerecht of voorgerecht, op kamertemperatuur geserveerd is het niet te versmaden. Gewoon zo (vegetarisch), of met mojama (gedroogde tonijnlende) of chorizo. In elk geval Spaans.
Gemarineerde bieten is verrukkulluk. Als bijgerecht of voorgerecht, op kamertemperatuur geserveerd is het niet te versmaden. Gewoon zo (vegetarisch), of met mojama (gedroogde tonijnlende) of chorizo. In elk geval Spaans.
Een lekkere, volle risotto met bieten en verschillende paddenstoelen. Een heerlijke maaltijd als het buiten regent en stormt. En anders ook.
Labskaus is een bietenstamppot met corned beef, haring en augurken. Oorspronkelijk een zeemansgerecht, vermoedelijk van rond de Oostzee. En het is nog verdraaid lekker ook!
Rauwe koolrabi en rauwe bieten, dat zijn de twee belangrijkste ingrediënten voor deze uitstekende en verrassend frisse salade.
Een lekkere, frisse salade met haring en biet. Pasta in plaats van aardappel, wat meer gebruikelijk is. En dan natuurlijk ui, augurk en meer. Erg lekker.
Een heerlijke bietensalade met quinoa, Hollandse garnalen en olijven, kappertjes en meer.
Een wel heel erg lekkere plaattaart, zoals dat heet, van snijbiet met daarop plakjes rode biet, hazelnoten, feta en wat bosui.
Een makkelijk recept met variatiemogelijkheden: blokjes biet, blokjes yacon, wat augurk vormen de basis van een heerlijke salade.
Een cake, misschien meer een brownie, met rode bieten en pure chocolade. Mooi compact en zeer smakelijk mogen we wel zeggen
Aparte maar smaakvolle maaltijdsalade voor de herfst. Van biet en boekweit. En een beetje prei. De gerookte makreel maakt het af.
Smakelijke stamppot met bieten, spekjes en appel of yacon. Roer er wat fijngesneden salie door, verkruimel er wat fèta over en jummie, een heerlijk maal.
Het vergt wat voorbereidingstijd omdat spelt moet worden geweekt en bieten gekookt, maar daarna is het makkelijk te bereiden. En verrekte lekker!