Appeltaartvariaties

Een waar kunstwerk. Annita van Betuw maakt opmerkelijke grafische producties die alles met ons eten te maken hebben en dan in het bijzonder met groenten en fruit. Wij ontmoetten haar tijdens de Kunstroute Renkum en kochten het handgebonden boekje Appeltaartvariaties.

Appeltaartvariaties - Annita en het boekje
Annita toont de pagina’s met de beschrijving van het maken van een appeltaart voor de beelddenkers. Reeksen van pictogrammen.

Op speels humoristische wijze beeldt Appeltaartvariaties op twaalf manieren uit hoe men een appeltaart maakt – of niet. De variaties slaan op de kenmerken van de persoon die de klus moet klaren: de analyticus, de dummy, de historicus, de time manager, de twitteraar enzovoorts. En de gemaksgeoriënteerde uiteraard.

Twaalf sets instructies voor het maken (of niet) van een appeltaart zijn verbeeld naar de belevingswereld van de persoon.


Appeltaartvariaties - het boek en de taartAnnita

Annita kent een combinatie van eigenschappen, kennis en ervaring, die we zelden of nooit eerder zijn tegen gekomen. Ze studeert Consumentenwetenschappen  aan Wageningen Universiteit, is een behoorlijke periode werkzaam in dat vakgebied en wordt vervolgens grafisch ontwerper – afgestudeerd aan ArtEZ.  Dan kan het niet anders dan dat je de gave hebt om met behulp van beeld de boodschap over voedsel over te brengen. Dan weet je waarover je het hebt. Dan ken je de doelgroep.

Meer weten? Dit is haar website.


 

Verbinden van mensen

Food is daarbij voor mij een belangrijke ingang. Het verbinden van mensen MET eten en DOOR eten. Om zo bij te dragen aan het bevorderen van onderling begrip tussen mensen en de herwaardering voor ‘echt eten’.

 

1 gedachte over “Appeltaartvariaties”

Plaats een reactie