De 2e Reclaim the Seeds

Een teken van verzet tegen de grootindustrie. Op 2 en 3 maart 2013 is er voor de tweede maal een zaden, bolletjes, knolletjes en stekkenbeurs. In 2012 was het Amsterdam, nu in Den Bosch.

Het initiatief voor Reclaim the Seeds in Nederland is genomen door ASEED. In Den Bosch wordt vooral samengewerkt met Transition Town Den Bosch, Transfarmers en De Reparatiestraat.

2e Reclaim the seeds

Exact een jaar geleden berichtten we u over de eerste Reclaim the Seeds. Als u meer van de achtergrond wilt weten, lees dan dit.

De ruil of voor-zacht-prijsje-verkoopbeurs is met name op 2 maart. Op zondag 3 maart is er meer aandacht zijn voor lokale initiatieven en acties om meer voedselproductie in de stad te krijgen. Er wordt o.a. een begin gemaakt worden met de aanleg van de 'Graafse Akker', een nieuwe grote buurtmoestuin in Den Bosch. 

Europese Gerechtshof zaadhandel 2.jpgTegen de Europese regels in

Op 14 juli 2012 schreven we over de uitspraak van het Europese Hof, inzake vrije handel van niet-geregistreerde zaden. Het lijkt een Pyrrusoverwinning. Want het gebruiken en verkopen van zelf overgehouden zaden gaat in tegen de Europese regelgeving waarbij verhandelde gewassen op een vastgestelde lijst moeten staan.

De zadenbeurs is enerzijds een protest tegen het patenteren van gewassen en anderzijds een waarschuwing aan de maatschappij: de multinationals kopen voortdurend kleinere, gespecialiseerde zaadbedrijven op.

Wanneer

 

2 en 3 maart 2013 van 11:00 – 17:00 uur

Waar

 

2 maart: De Reparatiestraat (tussen Paardskerkhofweg 14 en Parallelweg 30), Den Bosch 
3 maart: Graafse Hof, Mgr. van Roosmalenplein, Den Bosch,

Entree

 

Gratis

Stand? Kraam?

 

Belangstellenden voor een hele (4m breed), halve of kwart marktkraam kunnen zich aanmelden via reclaimtheseeds@aseed.net

Website

 

www.reclaimtheseeds.nl

Plaats een reactie