Rozemarijncake met chocola

vanoede

Bron: Good to the Grain, Kim Boyce
80 gr speltmeel; 210 gr witte bloem; 115 gr suiker; 1 ½ theel bakpoeder; ¾ theel zout; 3 eieren; 240 ml goede olijfolie; 180 ml volle melk; 1 ½ eetl verse rozemarijnblaadjes, fijngehakt; 140 gr pure chocolade (> 70%), in grove stukken van pakweg 1 cm; wat suiker om erover te strooien
Rozemarijncake met chocola 1.jpg

Verwarm de oven voor op 175o C.
Zeef de droge bestanddelen in een kom, de graantjes die in de zeef achterblijven, kiepert u er tenslotte bij.
In een andere kom klopt u de eieren met een garde goed door elkaar en voegt de olie en de melk toe. Het geheel tot een homogene vloeistof kloppen.
Meng met een spatel de vloeistof door de kom met de droge bestanddelen. Spatel het tot een fraai beslag, dat in eerste instantie dun lijkt, maar allengs iets dikker wordt. Meng tweederde van de chocoladebrokken erdoorheen. Breng over in een bakvorm. (U kunt deze tevoren van binnen met bakpapier bekleden, of invetten met olie, of niets doen – met de mogelijke plakconsequenties).
Strooi de rest van de chocoladebrokken over het beslag en werk ze net onder het deeg – u merkt dat het al behoorlijk stijf is geworden.
Strooi de suiker erover.
Bak. Gedurende 40 minuten. Controleer de gaarheid door er een dikke naald in te steken: als ze vochtig terug komt, nog even door bakken.

20 december 2012
In de categorie: presenteer eens wat anders. Bizar van smaak. Maar lekker. De brokken chocola vormen een kleine sensatie.
Wij serveerden het bij de koffie na de maaltijd. Iedereen was verrast en vond het lekker. Al met al een verrassende cake. Zeker aan te raden.

Opmerkingen

1

 

Wij gebruikten oersuiker voor het beslag en palmsuiker om erover te doen. Dat laatste is niet erg aan te raden.
2

 

Als u een elektrische oven hebt, kunt u de grill even aan doen om een fraai gecaramelliseerde bovenlaag te creëren. (Wel erbij blijven, het verbrandt voor u het door hebt.)

 

3

 

Chocola!Goede chocola is het driekwart van het werk en het effect.

Koop een mooie pure van 70% of bij voorkeur meer (100%) bij ClearChox (okay, dat is ook een hobby van ons).
4

 

Persoonlijk zouden we meer chocola er in doen – maar als u 100% neemt is dat de vraag. Af en toe is het zoeken in de cake.

 

Plaats een reactie