Een nieuwe jas voor Outdoor Outfitter

Wie vaak in weer en wind buiten is, graag buiten kookt en meer, heeft af en toe een nieuwe jas nodig. Dus is de website van Outdoor Outfitter vernieuwd. Een nieuwe winkel en ouderwets degelijke potten, pannen en messen en meer.

Webwinkel gemaakt door mrs. M

Een nieuwe jas voor Outdoor Outfitter 2De nieuwe webwinkel van Outdoor Outfitter werkt met WordPress WooCommerce. Dat is gebruiksvriendelijk voor bezoeker èn beheerder van de website. Het ontwerp is responsive, hetgeen zoveel wil zeggen dat het zowel op een desktop PC, als een laptop, een tablet of een smartphone goed zicht- en leesbaar is.
De webwinkels van Chocoweb en die van MergenMetz zelve werken met Magento, dat voor het verkopen van potjies, grillplaten e.d. iets te veel van het goede is – in termen van mogelijkheden en (over-)capaciteit. WooCommerce is goed voor eenvoudige winkels.

Buiten koken is oerkoken

Een nieuwe jas voor Outdoor Outfitter 3a.jpg

In modern Nederlands heet dat outdoor cooking. Je kunt het zomer en winter doen en het is slow… Onze voorouders sleepten al gietijzeren pannen mee daar de Amerika's en Zuid-Afrika. In het eerste gingen ze het Dutch oven noemen en in het andere potjies. Er zijn verschillen, maar de overeenkomsten zijn groter.

 

Er zijn twee stromingen in Nederland: zij die de meest luxe buitenkeukens, liefst op butagas, aanschaffen om betrekkelijk snel een hamburgertje of een kipkluif op te bakken en zij die lekker met de gouwe ouwe barbecue aan slow cooking blijven doen. Die laatste groep mensen – waaronder wij zelf – schuift meer en meer naar het oerkoken. Want wees nu eerlijk: dat is het. Boven open vuur koken, zoals de voortrekkers in Zuid-Afrika of de veedrijvers – uh, cowboys – in Amerika.

 

Een nieuwe jas voor Outdoor Outfitter 1.jpg

Oerkok

https://www.outdooroutfitter.nl/2557/wp-content/uploads/2012/08/herfst.jpg

Willem ter Steeg is het vlees geworden oerkoken. We hebben deze innemende en veelzijdige persoon leren kennen in 2008, bij de organisatie van het eerste Slow Food Smaakfestijn in Arnhem. Iemand zei: "Je moet Willem uitnodigen." Welnu, dat hebben we geweten en hij ook. Na Omroep Gelderland verscheen hij op 20 november 2008 in Man Bijt Hond en later nog andere tv-programma's. Willem is wat ons betreft de pionier van het buiten, op open vuur koken in Nederland.

Hond in de pot

Een nieuwe jas voor Outdoor Outfitter 4Op de site van Willem en zijn gade Lies treft u een uitgebreid scala aan potjies, Dutch ovens, vuurschalen, grillplaten en wat dies meer zij. En messen. Goede messen – oh nee: Güde messen

Op de pagina met potjies staat ook een hond afgebeeld, om de grootte van de pot aan te geven. Potjie #20 begint in de richting te komen van hond in de pot.

Ach, kijkt u verder zelf maar.

 

Workshops

Willem geeft ook workshops. Dat gebeurt over het algemeen bij hen thuis, d.w.z. achter het huis is een uitgebreide buitenkookplaats

Plaats een reactie