Food Time Line

Een bijzondere website voor een ieder die is geïnteresseerd in voedsel en de geschiedenis ervan. Lynne Olver is zo'n tien jaar geleden begonnen gegevens te verzamelen. Inmiddels heeft ze zo'n 15 miljoen klanten bediend. 0,11% Nederlands, 0,11% Belgisch. Dus dit bericht is NIEUWS in de Lage Landen!

Food Time Line

De basiswebsite is een grote verticale tijdsbalk met links en rechts historische culinaire mijlpalen of hoogtepunten. De laatste is Obama's Inaugurele Lunch. Lynne schrijft niet alles zelf. Veel van de links zijn naar andere sites.

Bijvoorbeeld de kiwi

kiwi.jpgNeem de kiwi. De loopvogel van Nieuw Zeeland die zijn naam aan het fruit gaf – of andersom? – en de bijnaam van een inwoner van Nieuw Zeeland. In de tijdsbalk staat bij 1904 New Zealand Kiwi. Klikt u er op, dan komt u op een pagina van de New Zealand Journal of Crop and Horticultural Science, de uitgave van maart 2004. Daar staat het artikel 'celebrating 100 years of kiwi fruit'. En wat blijkt: Isabel Fraser, het hoofd van een meisjesschool introduceerde het zaad in 1904. Ze had haar zus, een missiezuster in China bezocht, en nam kiwi's mee terug naar Nieuw Zeeland. Dat wist u niet, hè? En zo staat is er nog veel meer boeiends op deze website.

https://www.foodtimeline.org/

Lynne Olver is bibliothecaris en lid van de IACP, International Association of Culinary Professionals.

 

Plaats een reactie