Geweldige kookvakantie: Appels en Peren in de Eifel

Een geweldige kookvakantie in de Eifel: fruit plukken en direct zelf verwerken tot sappen, geleien, jams en chutneys. Of vlaaien bakken in een oude steenoven. Van 2 tot 8 oktober 2011 in Blumenthal (Hellenthal). 

Unieke ervaring in een unieke omgeving

Een en ander georganiseerd door Frutti Confetti en Aldert van Weeren, eigenaar van Blumenthaler Hof. Aldert is landschapsarchitect en zijn 1½ hectare grote beschermde landschapstuin langs de Reifferscheider beek is alleen al een vakantie waard. Het monumentale pand stamt uit 1690 en kent een hoogwaardige gastenaccommodatie.

https://www.frutticonfetti.nl/res/site2/client/697634735178961f819b21f900568bdd.jpg

Het dorpje Blumenthal ligt op nog geen uur van de Nederlandse grens (drie uur van Utrecht) in het noordelijk deel van de Eifel, aan de rand van het Nationaal Park Eifel.  

"APPELS EN PEREN wordt een mooie vakantie-oogstweek waarin we aan de slag gaan met bio- appels, peren en kleinfruit uit de streek," vertelt Cokkie van Leeuwen, van Frutti Confetti.
"Jam's, chutneys en geleien staan onder andere op het programma. Denk niet alleen aan zoetigheden; we gaan ook pittige producten maken! Natuurlijk ontbreekt de weckketel niet voor stoofperen die we gaan inmaken met bijvoorbeeld  vlierbessensiroop."
 

Elke dag een ander thema

Elke ochtend is er een ander kookthema en op sommige dagen wordt eerst gezamenlijk fruit geplukt, alvorens het te verwerken. 
"Verser kan het niet," aldus Cokkie. En dat kunnen we beamen.

https://blumenthaler-hof.eu/img_5663.jpg-for-web-large.jpg

De avondmaaltijd wordt gezamenlijk bereid. Aldert van Weeren is de gastheer van Blumenthaler Hof en hij verzekert dat er in ieder geval een keer forel op het menu staat en dat hij traditiegetrouw op de laatste avond van een cursusweek een rijsttafel serveert.
"Daar eten we natuurlijk de zelfgemaakte chutney's bij!"
 

Steenoven en mosterdmolen

Het ontbijt wordt elke dag bij de nabij gelegen bakkerij genoten. En met bakker Frank Ballmann in wordt een keer samen gebak gemaakt en gebakken in zijn steenoven.
Daarnaast staat een bezoek aan de mosterdmolen in Monschau op het programma.

De oogst is groot genoeg om iedereen een mooi pakket zelf gemaakte producten mee naar huis te laten nemen. Kortom, een geweldig weekje weg.

 

 

Volledig Nederlandstalig (maar als u wilt, mag u ook Duits praten).

Datum

 

Van 2 tot 8 oktober 2011 (7 dagen, 6 nachten)

Aanmelden

 

Bij Cokkie van Leeuwen, 06 27881901 of e-mail . Of via www.frutticonfetti.nl

Kosten

 

€ 630, all inclusive, behalve drankjes en privé-uitgaven

Locatie

 

Blumenthaler Hof
Im Fuchsloch 1 en 2
D 53940 Hellenthal-Blumenthal
Duitsland (Eifel).

Eifelhof (eigen familie twee'dst – in dit geval)

Vindt u dat koken maar niets, maar lijkt de Eifel u prachtig – en dat is het – dan hebben we wat anders voor u. Heel dicht bij Blumenthal, iets zuidelijker, ligt namelijk Eifelhof. Het domein van Henk Heerink en Petra Metz. De laatste is zus van mrs. M, de Metz van MergenMetz. 

Plaats een reactie